Agilis blog

Agilis blogunk olyan tartalmaknak a gyűjteménye, amelyek segítenek az agilis legmagasabb szintjének elérésében. Agilis eszközökről, kipróbált és bevált agilis módszerekről tanulhatsz velünk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
9-tipp-amivel-jobb-valtozasnagykovet-lehetsz

9 tipp amivel jobb változásnagykövet lehetsz!

Sok vállalat mindaddig visszautasítja az agilitást, amíg egy radikális külső tényező meg nem változik. Például egy start-up feltűnik a piacon, ami fénysebességgel kezdi el az innovációt, a piaci változásokra gyorsan reagáló működést. És hogy mi lesz ennek az eredménye? A pici, jelentéktelen(nek tűnő) start-up elkezdi elvinni a nagy vállalat vevőit, piaci részesedését és az addig elért eredményeit. Ekkor jönnek a képbe a változás kulcsemberei – a vezetők.

Agilis gyűjtemény

Scrum-bevezetes-RI

Scrum bevezetés egy biztosítótársaság példáján keresztül

Javult a csapatmunka a helyi és a regionális csapattagok között azáltal, hogy kéthetente egy sprint célra összpontosítottak. – A sok közül csak egy eredménye a Scrum bevezetésének. A cikkből kiderül, hogy mi vezetett a Scrum keretrendszer bevezetéséhez és mik a fő eredmények.

A-hibrid-projektmenedzsment-RI

A hibrid projektmenedzsment hatása 

A Forrester kutatása szerint az alkalmazásfejlesztők körében egyre nagyobb lendületet vesz az agilis munkamódszerre való áttérés. Viszont a vízeséses gyakorlatok a megkérdezett vállalatok 43%-nál tértek vissza.

Egyetemi-Scrum-kepzes

Egyetemi Scrum képzés

A projektalapú oktatásban szerzett több mint 20 éves tapasztalatuk alapján az üzleti informatika professzorok olyan projektmodulokat dolgoztak ki, amelyek segítségével a tudományos és a valós világból származó példákon keresztül tudják bemutatni a Scrum keretrendszert a hallgatóknak. Mik az eddigi eredmények és a visszajelzések? Cikkünkből megtudhatod!

Bizonyitekokon-alapulo-menedzsment-RI

A bizonyítékokon alapuló menedzsment

Négy kulcsfontosságú értékterület segít abban, hogy a szervezetek jobban megértsék, hogy hol tartanak és hova kell eljutniuk. Mind a négy érték a szervezet értékteremtő képességének különböző aspektusaira összpontosít.

A-valtozasnagykovet-kihivasai-RI

A változásnagykövet kihívásai

Függetlenül attól, hogy milyen tapasztalattal rendelkeznek a változásnagykövetek / change agent-ek a változásmenedzsment terén, a legtöbbjük egy bizonyos ponton szembesül azzal, hogy a transzformáció, tulajdonságainál fogva, megkérdőjelezheti egyes emberek status quo-ját, így különböző reakciókat válthat ki a kollégákból és a vezetőkből. Ilyen például elutasító magatartás, a direkt felállított akadályok, sőt akár szabotázs is előfordulhat.

A-felelossegi-letra-RI

A felelősségi létra

A vezetői munkakör egyik gyakori buktatója a felelősségvírus. Ebben a blogbejegyzésben megosztunk veled egy olyan eszközt, amellyel a saját, vezetői munkádat is megkönnyítheted és a csapatodnak is megadhatod a lehetőséget a fejlődésre.